ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ MASTER COLOR

BE A MASTER COLORIST – ΒΑΦΕΙΟ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΙΑΣ

Η απόλυτη μετεκπαίδευση στο βαφείο. Ένα ολοκληρωμένο 6ήμερο σεμινάριο, θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Η καθοριστική διαφοροποίηση σε αυτό το σεμινάριο είναι ότι εκπαιδευόμαστε στο να μπορούμε να δημιουργήσουμε όποιο χρώμα θέλουμε, να διορθώσουμε όποια απόχρωση θέλουμε, γνωρίζοντας το πώς και το γιατί. Μαθαίνουμε τρόπο σκέψης και κανόνες για το πως δημιουργούμε μία φόρμουλα. Έχουμε τρόπο σκέψης, όχι απλά εμπειρία. Hair coloring – σημαντική υπηρεσία στο κομμωτήριο Θα θέλατε να μπορείτε να δημιουργείτε όποια Hair color trends επικρατούν σε αποχρώσεις και τεχνικές? Ξεχωρίστε

Σκεφτείτε ότι, όταν ολοκληρώσουμε το σεμινάριο και αποκτήσουμε αυτές τις γνώσεις, φτάνουμε μία μέρα σε ένα επίπεδο όπου η διαδικασία, οι τεχνικές και οι φόρμουλες που πρέπει να φτιάξουμε, γίνονται κάτι απλό και εύκολο. Θα τα ξεκαθαρίσουμε και θα μπορούμε να εφαρμόσουμε όλα όσα μας δυσκολεύουν. Hair color, color trends, shades, toner, strands, regrowth, black, light or dark brown, red, copper, blonde, techniques, bleach, foils, highlights, babylights, Lowlights, ombre, balayage, blending, shadowroots, painting, sun kissed, freehands και πολλά άλλα.

Τότε είναι η στιγμή στην καριέρα μας για το μεγάλο άλμα. Ονειρευόμαστε την εικόνα της πελάτισσας μας και την οπτικοποιούμε στα μάτια μας πριν την δημιουργήσουμε. Γινόμαστε από χρήστες προϊόντων, hair colorist και στην συνέχεια color artist.

01
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Είναι αλήθεια ότι πολλοί επιστήμονες, γιατροί και ειδικοί ψυχικής υγείας μελετούν, εδώ και χρόνια, τη σχέση μεταξύ χρώματος και διάθεσης. Τώρα πια, αρκετοί από αυτούς πιστεύουν ότι τα χρώματα έχουν τη δύναμη όχι μόνο να προκαλέσουν συναισθηματικές αντιδράσεις αλλά επιπλέον, να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τη διάθεση και την ευεξία μας. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε το χρώμα, αντίθετα το «νιώθουμε».

02
ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Η κάθε εταιρεία έχει δική της αρίθμηση και κωδικοποίηση. Αυτό σημαίνει στην πράξη , ότι εάν επιλέξουμε για παράδειγμα τον κωδικό 7/1 από 5 διαφορετικές εταιρείες, υπάρχει περίπτωση να έχουμε πέντε διαφορετικά χρωστικά. Διότι το /1 μπορεί να κινείται από το πράσινο, πράσινο/ μπλε, μπλε/ πράσινο, μπλε. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να δούμε σε ποιο σημείο του χρωματικού κύκλου βρίσκεται.

03
ΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Τα χρώματα είναι μία κωδικοποίηση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος για να διακρίνει τα μήκη κύματος του φωτός που αντιλαμβανόμαστε στο αισθητήριο όργανο της όρασης. Για την περιγραφή και χρήση των χρωμάτων έχουν αναπτυχθεί διάφορες προσεγγίσεις περιγραφής τους, τα χρωματικά μοντέλα. Στην κομμωτική χρησιμοποιούμε το ίδιο χρωματικό μοντέλο με τους ζωγράφους. Το χρωματικό μοντέλο αυτό ονομάζεται (RYB). Δηλαδή, στην κομμωτική έχουμε σαν πρωτογενή χρώματα το ΚΟΚΚΙΝΟ – ΚΙΤΡΙΝΟ – ΜΠΛΕ.

04
ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ

Ο τύπος χρώματος της πελάτισσας, θα σας δώσει την ευκαιρία να καθορίσετε ποια χρώματα ακριβώς σας πάνε και ποια να αποφεύγετε. Υπάρχει μια αναγνωρισμένη ταξινόμηση του τύπου χρώματος, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι χωρίζονται σε τέσσερεις κατηγορίες, που ονομάζονται με τις  τέσσερις εποχές του χρόνου. Η καθεμία από αυτές τις κατηγορίες χωρίζεται σε 3 τμήματα ανοιχτή, μεσαία, και σκούρα.

05
ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ COLORIST

Σύμμαχοι στις χρωματικές μας επιλογές και στην δημιουργία συνδυασμών είναι η φύση &, οι ζωγράφοι. Η τέχνη της ζωγραφικής είναι η ωραιότερη όλων. Στη ζωγραφική διεγείρονται όλες οι αισθήσεις. Ο ζωγράφος φαντάζεται, εμπνέεται από κάτι, αισθάνεται, ακούει, δημιουργεί. Τα έργα των ζωγράφων είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης για τους κομμωτές αφού μπορούμε να πούμε ότι οι ζωγράφοι είναι οι καλύτεροι χρήστες χρωμάτων.

06
ΤΡΙΧΑ / Φυσιολογία Τρίχας

Κάτω από την επιφάνεια του δέρματος βρίσκεται ένα καταπληκτικό όργανο που μεγαλώνει, διατηρεί και πολλαπλασιάζει μια τρίχα. Τα μαλλιά τρέφονται από την κυκλοφορία του αίματος και συνδέονται με νευρικούς ιστούς, λιπαρούς αδένες και μικροσκοπικούς μύες. Η τρίχα ξεφυτρώνει από έναν πόρο στο δέρμα, κάποιες φορές μοιράζεται αυτό τον πόρο του δέρματος, με άλλες τέσσερις περίπου τρίχες, και συνεχίζει τον κύκλο της ζωής της που διαρκεί 2-6 χρόνια.

07
ΡΗ - Potential of Hydrogen

Το ΡΗ αποτελεί μέτρο οξύτητας ή αλκαλικότητας μιας χημικής ουσίας. Η κλίμακα ΡΗ κυμαίνεται από 0 έως 14 και χρησιμοποιείται ευρέως για τον προσδιορισμό της οξύτητας ενός διαλύματος. Διαλύματα για τα οποία η τιμή του ΡΗ είναι μικρότερη από 7 χαρακτηρίζονται ως όξινα, ενώ διαλύματα με ΡΗ μεγαλύτερο από 7 χαρακτηρίζονται αλκαλικά. Έτσι, αν πχ το διάλυμα έχει μία "ίση" ποσότητα όξινων και αλκαλικών μορίων μέσα του, τότε το ΡΗ του θεωρείται ουδέτερο.

08
ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

H ανάγκη να προστατευτούμε από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι πλέον δεδομένη στην εποχή μας. Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν συνεχώς για τις κλιματολογικές αλλαγές και τι επιδράσεις έχουν αυτές στον οργανισμό μας. Ζούμε σε μία προικισμένη χώρα με άφθονο ήλιο, αυτό όμως μας δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία. Ενυδατώστε και προστατέψτε τα μαλλιά σας. Μην τα αφήνετε να «γεράσουν».

09
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ

Η προσωπολογία είναι μία επιστήμη η οποία αναλύει το πρόσωπο. Οι ζωγράφοι, οι γλύπτες, οι φωτογράφοι, οι makeup artist και οι κομμωτές είναι μερικές από τις ειδικότητες, που παίρνουν κάποιες αποφάσεις ή κάνουν κάποιες προτάσεις ανάλογα την διάγνωση που κάνουν και την έμπνευση που έχουν. Αυτό που είναι όμως πολύ σημαντικό να καταλάβουμε, είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, δεν υπάρχει πανομοιότυπο. Είμαστε ένα αυθεντικό και μοναδικό ον, σαν το δακτυλικό μας αποτύπωμα.

10
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Αποτελείται από έξι φάσεις οι οποίες είναι όλες σημαντικές τόσο για το χρωματικό αποτέλεσμα και για την αρμονική λειτουργία του κομμωτηρίου, όσο και για την πελάτισσα θα απολαύσει την διαδικασία της υπηρεσίας και θα διαπιστώσει την αξία της.

11
ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Τα προϊόντα με στόχο την δημιουργία χρωμάτων στα μαλλιά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα την χημική τους δύναμη, αν χρειάζονται ενεργοποιητή το είδος χρωστικού που περιέχουν, αν μπορούν να επηρεάσουν το φυσικό χρώμα, την διάρκεια , αν βάφουν, αν αποχρωματίζουν κ.α.

12
ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ

Σκούρες βάσεις με ανοικτές και ψυχρές επιθυμίες. Μάθετε όλα τα μυστικά. Θέλει τρόπο, χρόνο, άψογη ικανότητα εφαρμογής και τα κατάλληλα προϊόντα δημιουργίας χρώματος και περιποίησης. Δημιουργήστε μοναδικά ξανθά μαλλιά, εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα μαλλιών. Βαφή, ξανθιστική, αποχρωματισμός. Η μεθοδολογία των ρεφλέ, μας δίνει τις γνώσεις να ελέγχουμε τα Undertones & να δημιουργούμε. Hues: Golden, honey, chestnut, rose gold, caramel, ash, icy, silver, grey, platinum, pastel, white. Τεχνικές, γρήγορες, εύκολες, εμπορικές.

13
ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Ποια κατηγορία ανθρώπων, έχουν τα πιο ωραία καστανά μαλλιά? Τα παιδιά. Διότι τα μαλλιά τους, λάμπουν, είναι πολυδιάστατα (από τα ξανοίγματα τα οποία προκαλούν ο ήλιος, η θάλασσα, το χλώριο), και αναδεικνύουν ένα φυσικό τέλειο αποτέλεσμα μίας ανύπαρκτης τεχνικής. Ας δούμε όμως τι γίνετε στον ενήλικο κόσμο: Η μόδα εξελίσσεται και την τελευταία δεκαετία τα καστανά έχουν απαιτήσεις, ζητώντας πλούσια χρώματα, βαθιά σοκολατένια, ματ ψυχρές αποχρώσεις, καστανά με διακυμάνσεις και τεχνικές.

14
ΧΑΛΚΙΝΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ – ΒΙΟΛΕ ΜΑΛΛΙΑ

Το κόκκινο χρώμα έχει γίνει High trends τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν σήμερα μια κόκκινη απόχρωση. Πρόκειται για ένα χρώμα που είναι πολύ εντυπωσιακό Στην κατηγορία του κόκκινου αναλύουμε και χρησιμοποιούμε όλες του τις διαβαθμίσεις του βιολέ, κόκκινο/βιολέ, κόκκινο, κόκκινο/πορτοκαλί, πορτοκαλί. Τολμήστε ….. Δημιουργήστε χρώματα και τεχνικές που ταιριάζουν στο μεσογειακό τύπο και ταπεραμέντο των πελατών μας.

15
ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ

O colorist χρειάζεται μεγάλη απόδοση ξανοίγματος αλλά έχοντας εξασφαλισμένη την ποιότητα των μαλλιών. Ο καταναλωτής θέλει τέλειο χρώμα και άριστη ποιότητα μαλλιών. Η σωστή επιλογή προϊόντων, οι σωστές αποφάσεις και η άρτια τεχνική εφαρμογή θα μας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τότε έχουμε έναν ευχαριστημένο πελάτη ο οποίος είναι διατεθειμένος να πληρώσει αρκετά χρήματα για την υπηρεσία του αποχρωματισμού.

16
COLOR CORRECTION

Τι είναι το color correction? Ότι ακριβώς λέει το όνομα του. Διόρθωση του χρώματος. Φυσικά την ανανέωση ρίζας ή το φρεσκάρισμα ενός χρώματος με ρεφλέ δεν είναι υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την υπηρεσία. Η υπηρεσία αυτή είναι δύσκολη, απαιτεί πολύ καλές γνώσεις χρωματολογίας και εξαιρετικές ικανότητες, εφαρμογής προϊόντων. Τι πρέπει να κάνουμε? Πως γίνεται αυτή η τεχνική? Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο σε αυτή την τεχνική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει γίνει κάποιο ή κάποια λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε.

17
ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Η τελειότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την απλότητα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ο πελάτης πρέπει να αισθάνεται ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για το αποτέλεσμα και του αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο. Η πελάτισσα θέλει να ακούει ελκυστικές λέξεις, στις οποίες δεν μπορεί να αντισταθεί: θηλυκό, sexy, μυστηριώδες, μοναδικό, ένταση στο βλέμμα, νεότερη, πιο λαμπερή κ.α. Όταν μιλάμε για χρώματα: ένα φλογερό κόκκινο, ένα σμαραγδένιο πράσινο, τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, ένα σοκολατένιο, ένα λάτε, ένα χρυσό/ροζ, σαν μία ροζ σελήνη κ.α.

18
ΡΕΦΛΕ

Η ήρεμη δύναμη του βαφείου. Είναι η διαδικασία η οποία πρέπει να κάνουμε ώστε να ολοκληρώσουμε μία υπηρεσία βαφείου. Συνήθως χρησιμοποιούμε χρωμογαλάκτωμα. Ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιλέγουμε και το κατάλληλο προϊόν. Δουλέψτε ιδιαίτερες αποχρώσεις και τεχνικές στο ρεφλέ ώστε να δώσετε φως και κίνηση στο κούρεμα. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες επιλογές αποχρώσεων πολύ αρμονικές ή κάποιες με αντίθεση, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε και το τι επιθυμεί η πελάτισσα.