Christy Vlachou
Educreator

Mastercolorist & Blonde Expert, με εξειδίκευση σε σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης κομμωτών.

EDUCATION MANAGER της εταιρείας CLARITE PROFESSIONAL.

Η επαγγελματική μου διαδρομή ξεκινά το 1988 όταν ολοκλήρωσα την σχολή κομμωτικής ταυτόχρονα με το Λύκειο και κατευθείαν για δουλειά. Στη συνέχεια η απόκτηση εμπειρίας, τα σεμινάρια σχεδόν σε όλες τις εταιρίες, και τα ιδιαίτερα μαθήματα ήταν ο μοναδικός μου στόχος μέχρι να αντιληφθώ ότι για να έχεις ένα πετυχημένο κομμωτήριο θα πρέπει όχι μόνο να είσαι άριστη κομμώτρια αλλά και καλή επιχειρηματίας. Με αυτή την σκέψη στο μυαλό μου και έχοντας πάντα ανήσυχο πνεύμα αποφάσισα ότι θα έπρεπε να ασχοληθώ με την προσωπική πνευματική μου εξέλιξη. Απουσίασα μία δεκαετία από τον κλάδο της κομμωτικής και σπούδασα Μarketing Managment, διοίκηση επιχειρήσεων, franchise, εργάστηκα σκληρά και κατάφερα να εξελιχθώ στο εμπορικό τμήμα στον κλάδο των αθλητικών ρούχων.

Η ζωή όμως έχει ένα δικό της μοναδικό τρόπο να σου προσφέρει αυτό που θέλεις και ονειρεύεσαι. Η ενασχόληση μου με την κομμωτική τέχνη ήταν η ολοκλήρωση μιας επιθυμίας μου, που υλοποίησα μετά τις ακαδημαϊκές μου σπουδές και θα μπορούσα να πω ότι «οδηγήθηκα» στην επιστροφή της τέχνης μας. Άνοιξα το δικό μου κομμωτήριο και άρχισα να αποκτώ την εμπειρία της παροχής υπηρεσιών αλλά και της διαχείρισης μιας επιχείρησης στο κλάδο του κομμωτηρίου.

Έκτοτε δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με την κομμωτική στην Εθνική αλλά και στην Διεθνή κομμωτηριακή αγορά , αλλά τώρα πια από διαφορετική θέση από την αρχική μου γιατί με κέρδισε η εκπαίδευση που όπως αποδείχθηκε στην πορεία, με εκφράζει απόλυτα. Μου δίνεται η δυνατότητα να μοιράζομαι τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες μου με τους συναδέλφους κομμωτές. Με γεμίζει και με εκφράζει ως άνθρωπο αλλά και ως επαγγελματία η επικοινωνία μαζί σας.

Είμαι ευτυχισμένη όταν δουλεύω σαν educreator και η αγάπη σας, με κάνει πιο δυνατή!!!

Σήμερα από την θέση του υπευθύνου εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης στην εταιρεία CLARITE PROFESSIONAL νιώθω ότι βρίσκομαι κυριολεκτικά στο επαγγελματικό σπίτι που πάντα ονειρευόμουν με την επαγγελματική μου οικογένεια να μοιραζόμαστε και να ζούμε το κοινό μας όραμα.

Phone: +30 695-750-2230
E-mail: christyvlh@gmail.com

PROFESSIONAL HAIR COLORING SEMINARS


Christy

Balayage


Η τέχνη του balayage

Στην πραγματικότητα η λέξη balayage είναι Γαλλική και σημαίνει  βάφω ή σκουπίζω. Στην κομμωτική εννοούσαν να βάψουμε με  ένα συγκεκριμένο καινούργιο τρόπο για την εποχή, (δεκαετία 70’s). Ο τρόπος αυτός συνδέει τις δύο λέξεις και εννοούμε να βάψουμε να μαλλιά, σκουπίζοντας. Δηλαδή το χρώμα εφαρμόζεται με το χέρι αντί να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές τεχνικές κουκούλας ή βαμβακιού.  Άρα στην πραγματικότητα είναι τρόπος εφαρμογής και όχι κάποια συγκεκριμένη τεχνική. Πολλές φορές αυτόν τον τρόπο εφαρμογής τον λέμε και painting ή free hand. Όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε με αυτόν τον τρόπο το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία είναι κατασκευασμένα για να δουλεύονται ελεύθερα στον αέρα και να μην «λερώνει» η μία τούφα την άλλη. Εάν θέλουμε μπορούμε να απομονώσουμε τις τούφες με μεμβράνη. Στις μέρες μας, όμως τι είναι balayage, τι ακριβώς επιθυμεί η πελάτισσα και τι πρέπει να δούμε σαν τελικό αποτέλεσμα?

Christy

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ


Χρωματικοί τύποι

Τα «πρωτογενή χρώματα» δηλαδή το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο αποτελούν τις βάσεις πάνω στις οποίες δομούνται όλα τα υπόλοιπα χρώματα που γνωρίζουμε. Έτσι δημιουργείται ένας άξονας όπου στην μία του πλευρά τοποθετούνται τα «ψυχρά χρώματα» που έχουν εντονότερο το μπλε στοιχείο και στην άλλη του πλευρά τοποθετούνται τα «θερμά» χρώματα, με περισσότερη κίτρινη ή κόκκινη βάση. Ο τύπος χρώματος θα σας δώσει την χρωματική «συνταγή» που θα ταιριάξει στο πρόσωπο σας και θα σας καθοδηγήσει. Λέγεται πως οι άνθρωποι χρωματικά χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, όπως και οι εποχές του χρόνου. Αυτές οι κατηγορίες με την σειρά τους χωρίζονται σε 3 επιμέρους διαβαθμίσεις δηλαδή ανοιχτή, μεσαία, σκούρα.

Τι συμβαίνει όμως όταν η πελάτισσα θέλει ένα χρώμα, το οποίο κατά την επαγγελματική μας άποψη δεν τις ταιριάζει καθόλου. Τις δίνουμε όλες τις πληροφορίες, όλες τις παραμέτρου ώστε να δικαιολογήσουμε την πρόταση μας, αλλά η ίδια αρνείται και επιμένει στην επιθυμία της. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς σαν επαγγελματίες και καταξιωμένοι colorist? Θα της δημιουργήσουμε ένα χρώμα που θα την αδικεί? Θα αρνηθούμε? Όταν η επιθυμία είναι πιο δυνατή, «σπάμε» τον κανόνα και τότε όλα μπορούν να αλλάξουν……

Christy

Προσωπολογία


Προσωπολογία

Η προσωπολογία είναι μία επιστήμη η οποία αναλύει το πρόσωπο. Το σχήμα, τις διαστάσεις, την αρμονία, τα χαρακτηριστικά και πολλές λεπτομέρειες όπως μύτη , αυτιά, κρανίο, προφίλ κτλ. Οι ζωγράφοι, οι γλύπτες, οι φωτογράφοι, οι makeup artist και οι κομμωτές είναι μερικές από τις ειδικότητες, που παίρνουν κάποιες αποφάσεις ή κάνουν κάποιες προτάσεις ανάλογα την διάγνωση που κάνουν και την έμπνευση που έχουν. Αυτό που είναι όμως πολύ σημαντικό να καταλάβουμε, είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, δεν υπάρχει πανομοιότυπο, ούτε στα δίδυμα. Είμαστε ένα αυθεντικό και μοναδικό ον, σαν το δακτυλικό μας αποτύπωμα.

Christy

HAIR CONTURING


Hair Contouring

Όπως αναλύσαμε στο κεφάλαιο προσωπολογίας, το ιδανικό σχήμα είναι το οβάλ. Η τέχνη του contouring, έγινε πολύ γνωστή από το μακιγιάζ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με σκοπό να αναδείξουμε ή να κρύψουμε κάποια σημεία στο πρόσωπο. Σκούρες και ανοικτόχρωμες αποχρώσεις μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ένα πιο ελκυστικό πρόσωπο. Ακριβώς το ίδιο κάνουμε στο κούρεμα και στο χτένισμα. Δημιουργούμε ή αφαιρούμε όγκους, ώστε να διαμορφώσουμε μία διαφορετική εικόνα για ένα πρόσωπο. Ο τελικός στόχος είναι «παίζοντας», με το φως και την σκιά να δημιουργήσουμε μία οφθαλμαπάτη και το πρόσωπο να δείχνει οβάλ με την βοήθεια του χρώματος.