06 ΡΕΦΛΕ - TONING

Η ήρεμη δύναμη του βαφείου

Στην Ελλάδα τα φυσικά μαλλιά συνήθως είναι σκούρα, ενώ οι πελάτισσες μας επιθυμούν ένα ξανθό στο ύψος του 9- 10 και συνήθως ψυχρό. Για αυτό το λόγω συνήθως οι υπηρεσίες μας για ξανθά μαλλιά στηρίζονται στις ξανθιστικές και το ντεκαπάζ. Δημιουργήστε όποια απόχρωση επιθυμείτε.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ξανθιστική βαφή και το ντεκαπάζ αποχρωματίζουν, που σημαίνει ότι το χρώμα που παίρνουμε είναι ψεύτικο. Έχουμε μαλλιά άδεια από χρωστικά και πολύ υψηλό PH.

Έχουμε τρεις βασικές υποχρεώσεις σαν colorist. Να δημιουργήσουμε την ιδανική απόχρωση για την πελάτισσα μας, να «γεμίσουμε» ενυδατώσουμε την τρίχα και να χαμηλώσουμε το ΡΗ.

Για να δημιουργήσουμε μία τέλεια απόχρωση θα πρέπει να κάνουμε 2η διάγνωση στα μαλλιά αφού λούσουμε από την ξανθιστική ή τον αποχρωματισμό και να τα ενυδατώσουμε προετοιμάζοντας τα να υποδεχτούν την νέα απόχρωση. Για να είμαστε απόλυτα σίγουροι σε ποιο ύψος τόνου βρισκόμαστε μπορεί να χρειαστεί να στεγνώσουμε μία τούφα. Όταν γνωρίζουμε με σιγουριά σε ποιο ύψος τόνου βρισκόμαστε τότε μπορούμε να συμβουλευτούμε τον πίνακα με τους διορθωτές ή τους ενισχυτές ανάλογα με το στόχο μας.

Περιποίηση μαλλιών

Η πελάτισσα που εφαρμόζει τέτοιες τεχνικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιεί κατάλληλα προϊόντα περιποίησης κομμωτηρίου, για να φροντίζει στο σπίτι τα βαμμένα μαλλιά της ώστε να εξασφαλίσει διάρκεια και λάμψη. Ξεχωρίστε. Η κατηγορία των ξανθών μαλλιών στο κομμωτήριο είναι μία μεγάλη αγορά. Είναι το κλειδί για εμάς να δείξουμε στην πελάτισσα μας πόσο απαραίτητοι είμαστε, πόσο ωραίο και μοναδικό ξανθό μπορούμε να της προσφέρουμε. Δουλέψτε ιδιαίτερες αποχρώσεις και τεχνικές στο ρεφλέ στο λουτήρα ώστε να δώσετε φως και κίνηση στο κούρεμα.

Στο παρελθόν κάναμε ρεφλέ με κανονικές βαφές. Αυτό είναι αρκετά επώδυνο για την τρίχα διότι σε μία πχ αποχρωματισμένη τρίχα «άδεια» από χρωστικά και με υψηλό ΡΗ εφαρμόζουμε ένα δυνατό αλκαλικό προϊόν με αμμωνία. Τα μαλλιά γίνονται σκληρά, αφυδατώνονται και το δέρμα της πελάτισσας τσούζει!!!.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετά κομμωτήρια τα οποία εφαρμόζουν αυτή την μέθοδο για την δημιουργία απόχρωσης. Τα χρόνια περνάνε τα χημικά προϊόντα του κομμωτηρίου εξελίσσονται γίνονται πιο καλλυντικά και πιο φιλικά προς την τρίχα και το δέρμα. Αν θέλουμε να είμαστε colorist νέας γενιάς και να έχουμε αύξηση στην δουλειά μας, θα πρέπει να εξελισσόμαστε και εμείς. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ημιμόνιμη βαφή χωρίς αμμωνία. Ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί για αυτό το λόγο. Από την πρώτη εφαρμογή βελτιώνουμε 70% τα λιπίδια της τρίχας και 35% την δομή της τρίχας. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε χρωμογαλάκτωμα, βελτιώνουμε τα μαλλιά.

Στην συνέχεια αφού έχουμε επιλέξει το χρώμα στόχο, και έχουμε κάνει 2η διάγνωση, συμβουλευόμαστε το χρωματικό κύκλο της εταιρείας που δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε την φόρμουλα.

Ρεφλέ στην Τεχνική, Τεχνική στο ρεφλέ ή Color Correction?

Ξεχωρίστε: Η κατηγορία των ξανθών μαλλιών στο κομμωτήριο είναι μία μεγάλη αγορά. Είναι το κλειδί για εμάς να δείξουμε στην πελάτισσα μας πόσο απαραίτητοι είμαστε, πόσο ωραίο και μοναδικό ξανθό μπορούμε να της προσφέρουμε. Δουλέψτε ιδιαίτερες αποχρώσεις και τεχνικές στο ρεφλέ ώστε να δώσετε φως και κίνηση στο κούρεμα.