15 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ / Ίσιωμα ή λείανση? Χημική ή Οργανική φόρμουλα?

Τρίχα, την θέλουμε λαμπερή, υγιή, χωρίς φθορές, σπασίματα και ψαλίδα. Θέλουμε όμως και χρώμα και αποχρωματισμό και πρέσα. Γενικά τα θέλουμε όλα. Στην εποχή μας η παγκόσμια βιομηχανία κοσμετολογίας, έχει δημιουργήσει χιλιάδες προϊόντας, ώστε να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του καταναλωτή.

Σίγουρα στον κλάδο της κομμωτικής στην κατηγορία κερατίνη έχουμε ακούσει πολλές και διαφορετικές πληροφορίες. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι η κερατίνη η οποία βρίσκεται, εσωτερικά της τρίχας καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της χημικής της σύνθεσης. Η κερατίνη εμφανίζεται μέσα στην τρίχα σε μορφή σπιράλ / αλυσίδας και συγκρατείται το σχήμα της με τους δεσμούς. Όσο περισσότερες τεχνικές εργασίες, κάνουμε τόσο πιο πολλούς δεσμούς σπάμε και αδειάζουμε την τρίχα από τα συστατικά της. Εάν θέλουμε να αναφέρουμε την σειρά απώλειας: ενυδάτωση, λιπίδια, κερατίνη. Η εσωτερική έκχυση κερατίνη, σε μαλλιά τα οποία την έχουν χάσει είναι πολύ σημαντική!!!

Όμως…
Ευτυχώς, μετά από αρκετά χρόνια όπου ακούγεται στο κομμωτήριο η υπηρεσία της θεραπείας Κερατίνης, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε οι κομμωτές ότι είναι πολύ σημαντικό, να αποσαφηνίζουμε στους καταναλωτές τα διαφορετικά προϊόντα σε σχέση με την χημική τους σύσταση και φυσικά τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Χημική VS Οργανική

Απλά και απόλυτα, δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτο ίσιωμα με μία οργανική κερατίνη και δεν γίνεται να μην ταλαιπωρήσουμε τα μαλλιά εφαρμόζοντας μία χημική. Άρα καταλήγουμε: χημική + ίσιωμα ή οργανική & λείανση (ίσια μαλλιά με 5’ χτένισμα).Οι υπηρεσίες που πραγματικά υπάρχουν είναι: θεραπευτικά προϊόντα περιποίησης, θεραπείες κερατίνης λείανσης και θεραπείες κερατίνης που ισιώνουν τα μαλλιά. Ας εξαιρέσουμε τα προϊόντα περιποίησης και ας αποσαφηνίσουμε την ισιωτική από την λείανση. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση του καταναλωτή διότι του πουλάμε μία «θεραπεία» η οποία τελικά, είναι θεραπεία ή είναι μία τεχνική εργασία. Τι αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν κομμωτές όταν ακούμε ότι υπάρχει μία θεραπεία η οποία έχει την ικανότητα να ισιώσει τα μαλλιά? Όλα τα προϊόντα παγκοσμίως που έχουν την δυνατότητα να ισιώσουν τα μαλλιά δεν είναι θεραπείες, είναι υπηρεσίες ισιωτικής. Δεν θεραπεύουν τα μαλλιά, τα ισιώνουν αλλά τα επιβαρύνουν σαν μία τεχνική εργασία.

Η πραγματική υπηρεσία είναι η οργανική θεραπεία κερατίνης, ή οποία έχει τη δυνατότητα εσωτερικής έκχυσης κερατίνης, και αναδομεί την τρίχα. Η θεραπεία αυτή αν συνδυαστεί με θερμοκρασία εκτός από την αναδόμηση μπορεί να προσφέρει τρία διαφορετικά αποτελέσματα: μείωση φριζαρίσματος, μείωση όγκου και λείανση. Τα προϊόντα για την θεραπεία κερατίνης λείανσης είναι προϊόντα premium και η διαδικασία της υπηρεσίας απαιτεί αρκετό χρόνο, γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι μία φθηνή υπηρεσία.

Τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα από μία οργανική θεραπεία κερατίνης?

Ανάλογα την ποσότητα των περασμάτων που θα κάνουμε με την πρέσα και την θερμοκρασία που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να έχουμε σαν αποτέλεσμα: Πιο πλούσια δομή τρίχας. Πιο απαλά μαλλιά.

Πιο λαμπερά μαλλιά. Ίσια μαλλιά σε κάποιες δομές ή σχεδόν ίσια μαλλιά. Πιο εύκολο και πιο γρήγορο styling. Εφαρμόζοντας την υπηρεσία της κερατίνης , υπάρχει ένα ελαφρύ ξάνοιγμα στο χρώμα. Εάν το ξάνοιγμα είναι πάνω από 1 τόνο, τότε θα πρέπει να χαμηλώσετε την θερμοκρασία, Γι’ αυτό το λόγο ιδανικά κάνουμε την υπηρεσία Κερατίνης μία εβδομάδα πριν την βαφή.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι όποιο προϊόν και να χρησιμοποιήσουμε, για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία, θα χρειαστούμε από 2 έως 3 ώρες σίγουρα. Ποικίλει ανάλογα το μήκος, την ποσότητα των μαλλιών και τον αριθμό των περασμάτων. Άρα ανεξάρτητα το κόστος των προϊόντων ανά εφαρμογή θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην χρέωση της υπηρεσίας διότι απαιτεί αρκετές εργατοώρες. Επίσης είναι μία υπηρεσία η οποία θα «απομακρύνει» αρκετό καιρό την πελάτισσα από το κομμωτήριο, για την υπηρεσία χτενίσματος.

Εάν γνωρίζεται ότι κάποια από τις πελάτισσες σας, ισιώνει τα μαλλιά της, είναι καλύτερα να αγοράσει από εσάς μία αξιόλογη πρέσα και φυσικά κάποιο θερμοπροστατευτικό. Η γυναίκα όπως όλοι γνωρίζουμε θα κάνει αυτό που θέλει την ώρα που το θέλει. Εάν της το προσφέρουμε εμείς, θα ξέρει ότι μπορεί να βασίζεται σε εμάς και θα έχουμε μία πιστή πελάτισσα.