07 Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ – BRUNETTE

Η πλειοψηφία του πελατολογίου μας είναι καστανές και συνήθως είναι και οι πιο κλασικές. Δεν κάνουν εύκολα αλλαγές και είναι αρνητικές στις ανταύγειες. Προτείνετε τεχνικές για δημιουργία πολυδιάστατων χρωμάτων, 3D, χωρίς να αλλάζουμε το προσωπικό στυλ και την φινέτσα της πελάτισσας με καστανό χρώμα.

Mat Brown ή Chocolate Brown ανάλογα τον χρωματότυπο. Όλο και περισσότερες celebrities εμφανίζονται με καστανά μαλλιά, αντί για ξανθά. Είναι φυσικό, αφού το καστανό κολακεύει. Η μόδα εξελίσσεται και την τελευταία δεκαετία τα καστανά έχουν απαιτήσεις, ζητώντας πλούσια χρώματα, βαθιά σοκολατένια, ματ ψυχρές αποχρώσεις, καστανά με διακυμάνσεις και τεχνικές. Η δύναμη του καστανού χρώματος στο κομμωτήριο είναι πολύ μεγάλη. Το 55% του πελατολογίου έχει καστανά μαλλιά. Η Πελάτισσα ονειρεύεται:
Πλούσιο χρώμα, Πολυδιάστατο, Κλασικό αλλά δυναμικό, Να είναι μοναδική.

Από το ύψος τόνου 3 έως 6 τα αναφέρουμε ως καστανά και από το ύψος τόνου 7 έως 10 το αναφέρουμε ως μπεζ. Το καστανό χρώμα είναι το μοναδικό χρώμα που βρίσκεται σε όλα τα τμήματα του χρωματικού κύκλου.

Όταν αναφερόμαστε σε καστανά χρώματα , τότε θα πρέπει να επιλέγουμε χρώματα που βρίσκονται στο καστανό του χρωματικού κύκλου. Δηλαδή αν θέλω ένα καστανό που κοκκινίζει επιλέγω μία απόχρωση που βρίσκεται μεν στο κόκκινο τμήμα του χρωματικού κύκλου αλλά στο καστανό. Αν επιλέξω ένα κόκκινο εξωτερικά του καστανού, τότε έχω μία έντονη κόκκινη απόχρωση.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ

Συμβουλευόμαστε πάντα τον πίνακα με τα undertones. Επιλέγουμε ποια απόχρωση θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με το στόχο που έχουμε, δηλαδή από ποιο ύψος τόνου ξεκινάμε και για να φτάσουμε στο στόχο από ποια ύψη τόνου θα «περάσουμε».Π.χ. έχω φυσική βάση 4 και θέλω να δημιουργήσω ένα ψυχρό καστανό. Βλέποντας τον πίνακα, στο ύψος του 4 υπάρχουν κόκκινα χρωστικά και ανεβαίνοντας προς το 6 εμφανίζονται και πορτοκαλί. Άρα χρειάζομαι μία φόρμουλα με πράσινες και μπλε αποχρώσεις για να εξουδετερώσω τα κόκκινα και πορτοκαλί χρωστικά. Αυτή η φόρμουλα, δηλαδή να δουλέψω απλά αντίθετα, θα δημιουργήσει μία καστανή απόχρωση. Αν θέλω πραγματικά ψυχρή απόχρωση θα πρέπει να ενισχύσω με τον διορθωτή για το ύψος του στόχου.

Εάν θέλουμε να έχουμε ματ αποτέλεσμα τότε επιλέγουμε τα καστανά που βρίσκονται στο τμήμα του πράσινου και του μπλε στο χρωματικό κύκλο. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουμε με βαφές που μας δίνουν μεγάλη ποικιλία στο πράσινο και μπλε τμήμα του χρωματικού κύκλου έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε όλα τα κόκκινα και πορτοκαλί χρωστικά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατά την διάρκεια του ξανοίγματος.

Εάν θέλουμε να έχουμε ζεστό αποτέλεσμα τότε επιλέγουμε τα καστανά που βρίσκονται στο τμήμα του κόκκινου , χρυσού και του πορτοκαλί στο χρωματικό κύκλο. Τα καστανά στο χρυσό τμήμα είναι ποιο φωτεινά. Στο χάλκινο ποιο βαθιά και στο χάλκινο/κόκκινο ποιο σοκολατένια. Αν επιθυμούμε ποιο βαθύ σοκολατένιο προσθέτουμε λίγο βιολέ. Στο τμήμα του κόκκινου δημιουργούμε μία πλούσια καστανοκόκκινη απόχρωση. Εάν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα με μωβ αποχρώσεις τότε επιλέγουμε τα καστανά που βρίσκονται στο τμήμα του βιολέ στο χρωματικό κύκλο.

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Πιο ζεστές αποχρώσεις από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώ αντίθετα χρώματα για να διορθώσω.

Ξεθωριασμένο χρώμα σε μήκη και άκρες από το χρώμα της ρίζας.

Χρησιμοποιούμε χρωμογαλάκτωμα εξισορρόπηση στα μήκη/άκρες.

Όταν έχουμε έντονα ξεθωριασμένα μαλλιά ή παλιές ανταύγειες ή ξανθά.

Θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσουμε στάρωμα.