permanent-curly-hair

Λατρεμένα σγουρά μαλλιά

Ας ανακαλύψουμε τη δύναμη μίας κλασικής υπηρεσίας.

Τα κυματιστά μαλλιά έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Μαλλιά με κίνηση, ιδιαίτερα μοναδικά, τέλεια προσαρμοσμένα σε κάθε πρόσωπο. Μετά από την πολυετή τους απουσία επιστρέφουν δυναμικά, εμφανιζόμενα παντού: fashion weeks, runways, περιοδικά, social media. Ας φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας, με στόχο μπούκλες με άψογη φόρμα, αλλά και μαλλιά σε άριστη κατάσταση, υγιή και λαμπερά.

PERMANENT

Όταν ακούμε την λέξη περμανάντ όλοι σκεφτόμαστε σγουρά μαλλιά. Ας αποσαφηνίσουμε το όνομα της υπηρεσίας. Η λέξη permanent σημαίνει μόνιμα. Στο χώρο του κομμωτηρίου έχουμε δύο υπηρεσίες μόνιμες σε σχέση με την υφή των μαλλιών. Μόνιμα σγουρά μαλλιά & μόνιμα ίσια μαλλιά. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να μιλάμε στην πελάτισσα για την υπηρεσία curls & waves όταν θέλουμε να τις προτείνουμε να αλλάξει τα μαλλιά της από ίσια σε σγουρά.

Τι συμβαίνει στα μαλλιά ώστε να γίνουν από ίσια, σγουρά?

Κατά την διάρκεια λουσίματος των μαλλιών ανοίγουμε τους υδρογονικούς δεσμούς της τρίχας. Στη συνέχεια εφαρμόζοντας την λοσιόν ανοίγουμε τους ιωνικούς και δισουλφιδικούς δεσμούς. Σε αυτό το στάδιο αρχίζει η μεταμόρφωση. Το φιξάρισμα επανασυνδέει τους δισουλφιδικούς, το χαμηλό PH του επανασυνδέει τους ιωνικούς και όταν τα μαλλιά στεγνώσουν συνδέονται και οι υδρογονικοί. Τα μαλλιά έχουν μόνιμα το νέο σχήμα το οποίο δώσαμε εμείς με την επιλογή του μπικουτί και τυλίγματος.

Για ποιο λόγω προτείνουμε στη πελάτισσα μας την υπηρεσία Curls & Waves:

Νέο Look, είναι στη μόδα, για λόγους προσωπολογίας, ανάδειξη σημείων στο κούρεμα, όγκο στα μαλλιά, όγκο στη ρίζα, για να δημιουργήσουμε χονδρές μπούκλες σε πολύ σγουρά μαλλιά,για διάρκεια του styling, προστασία των μαλλιά από την λιπαρότητα του δέρματος, για να προσφέρουμε μία νέα υπηρεσία στη πελάτισσα.

Η υπηρεσία αναλυτικά:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ

Θα πρέπει να ενημερώσουμε την πελάτισσα, τι είναι η υπηρεσία curls & waves, το αναμενόμενο αποτέλεσμα και την διάρκεια της τεχνικής εργασίας. Η λέξη περμανάντ είναι πολύ ξεπερασμένη και ανακριβής, κάνει την πελάτισσα να φαντάζεται κλασικές και πολύ σφιχτές μπούκλες. Γι’ αυτό το λόγω χρησιμοποιούμε ποιο φιλικές και εμπορικές λέξεις όπως: φόρμα, waves, beach waves κ.τ.λ. Πριν αποφασίσει η πελάτισσα να εφαρμόσει την υπηρεσία της περμανάντ θα πρέπει να ενημερωθεί πως θα πρέπει να φροντίζει τα μαλλιά της ώστε να έχει τέλειο σχήμα στις μπούκλες της. Τα ειδικά προϊόντα περιποίησης και styling είναι απαραίτητα για την ανάδειξη της τεχνητής μπούκλας.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Κάνοντας διάγνωση θα πρέπει να δούμε τι μαλλιά έχει η πελάτισσα μας.

ΧΟΝΔΡΑ ΜΑΛΛΙΑ: Συνήθως αντιστέκονται στη lotion και χρειάζονται όλο το χρόνο αναμονής. Κάποιες φορές χρειάζονται λίγο πιο δυνατή lotion.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ: Κανονική lotion – κανονικός χρόνος

ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αντιδρούν πιο άμεσα στη lotion. Κάποιες φορές χρειάζονται πιο ελαφριά lotion.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Το προϊόν θα πρέπει να μας εξασφαλίζει τα εξής: βελτιωμένο άρωμα προϊόντος, ομοιόμορφο αποτέλεσμα, μπούκλες με άψογη φόρμα, νεύρο στις μπούκλες, υγιή ,λαμπερά μαλλιά, το style μπούκλας που επιθυμείτε, την διάρκεια που επιθυμείτε.

ΜΠΙΚΟΥΤΙ

Τα μπικουτί θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά, χωρίς ίχνος από κατάλοιπα προϊόντος. Μην ξεχνάτε ότι τα έχετε χρησιμοποιήσει την τελευταία φορά κάνοντας φιξάρισμα. ΤΟ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ

Προετοιμάζουμε την πελάτισσα( πετσέτα, μπέρτα) και ζητάμε να αφαιρέσει τα κοσμήματα της.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

  • 2 χέρια shampoo με DEEP CLEANSING

  • Ξεβγάζουμε πολύ καλά.
  • Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό.
  • Τυλίγουμε τα μαλλιά με πετσέτα να απορροφήσουν το νερό
  • Ξεμπερδεύουμε ήρεμα τα μαλλιά με χτένα βαφείου.

ΤΥΛΙΓΜΑ

Ο συνδυασμός μέγεθος μπικουτί και πάχος τούφας καθορίζει το αποτέλεσμα. Το πλάτος της τούφας πρέπει να είναι ίσο με εσωτερικό τμήμα του μπικουτί. Ανασηκώνουμε τη τούφα 90ο για να εξασφαλίσουμε όγκο στη ρίζα. Τοποθετούμε το ειδικό χαρτάκι για να σιγουρέψουμε τον έλεγχο της άκρης. Τυλίγουμε το μπικουτί έτσι ώστε να τοποθετηθεί πάνω στις ρίζες. Αν επιλέξουμε να τυλίξουμε με πιο χονδρές τούφες θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη κλίση (περισσότερες μοίρες). Χρησιμοποιούμε καρφάκι σε όλα τα μπικουτί για να μην ακουμπάει το λάστιχο του μπικουτί στα μαλλιά. Η επιλογή των μπικουτί και το πάχος της τούφας που θα τυλίξουμε είναι δύο καθοριστικοί παράγοντες για το αποτέλεσμα. ΓΙΝΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ LOTION

Εφαρμογή στη θέση εργασίας: Τοποθετήστε βαμβάκι περιμετρικά των μπικουτί. Δώστε ένα κομμάτι βαμβάκι στην πελάτισσα. Αν την ενοχλεί η μυρωδιά δώστε της μάσκα. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβροχής ανανεώστε το βαμβάκι.

Εφαρμογή στο λουτήρα: Πιο εύκολα , πιο γρήγορα, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα τα πέσει στα μάτια της πελάτισσας.

ΧΡΟΝΟΣ

Ο προτεινόμενος χρόνος προτείνεται μετά από πολύ μεγάλες έρευνες. Δεν πρέπει να τον ξεπερνάτε για κανένα λόγω. Το μόνο που θα συμβεί αν το κάνετε είναι να ταλαιπωρήσετε τα μαλλιά. Βάλτε χρονόμετρο αμέσως μόλις εφαρμόσετε την lotion. O προτεινόμενος χρόνος είναι πάντα π.χ. ΑΠΟ 6 λεπτά έως 12 λεπτά. Ελέγχουμε μόλις ολοκληρωθεί το minimum του χρόνου. Μέχρι να ολοκληρωθεί το maximum του χρόνου ελέγχουμε κάθε 2 λεπτά. Μόλις θεωρήσουμε ότι είναι έτοιμα, ξεκινάμε αμέσως το φιξάρισμα ανεξάρτητα αν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος. Αν ολοκληρωθεί ο χρόνος και δεν είναι έτοιμα τότε έχετε κάνει λάθος διάγνωση. Αν έχουμε εμπειρία θα δούμε ότι η επιλογή της δύναμης της lotion είναι μικρότερη από την απαραίτητη στον πρώτο έλεγχο. Τότε μπορούμε να επαναλάβουμε την διαβροχή με την αμέσως δυνατότερη lotion.

ΤΕΣΤ ΜΠΟΥΚΛΑΣ

Ο έλεγχος της μπούκλας είναι πολύ σημαντικός. Ανοίγουμε το λάστιχο από το μπικουτί, κρατάμε το μπικουτί δεξιά και αριστερά με τα δύο χέρια, το ξετυλίγουμε σιγά σιγά, απαλά και σπρώχνουμε προς τα επάνω. Όταν είναι έτοιμη η μπούκλα, έχει σχήμα και νεύρο.

ΤΕΛΕΙΟ ΞΕΒΓΑΛΜΑ

Όταν οι μπούκλες είναι έτοιμες πηγαίνουμε αμέσως στο λουτήρα. Ξεκινάμε να ξεβγάζουμε τα μαλλιά ώστε να σταματήσουμε τη διαδικασία. Ξεβγάζουμε απόλυτα καλά. Χρόνος 5’ – 8’ λεπτών ανάλογα με το μήκος των μαλλιών. Αν μείνει έστω και λίγο ίχνος από την πρώτη lotion δεν θα επιτρέψει στο φιξάρισμα να λειτουργήσει. Τυλίγουμε τα μαλλιά με πετσέτα και την αφήνουμε λίγο να απορροφήσει το νερό.

ΤΡΟΠΟΣ ΦΙΞΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Καθαρίστε πολύ καλά τον λουτήρα. Τοποθετήστε την τάπα, ώστε να μην χάνετε το προϊόν που πέφτει μέσα. Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα. Αφροποιήστε το φιξάρισμα και τοποθετήστε προσεκτικά με σφουγγαράκι σε όλα τα μπικουτί. Επαναλάβετε την διαδικασία ώστε να είστε σίγουροι ότι εφαρμόστηκε σε όλα τα μπικουτί. Τηρείστε το προτεινόμενο χρόνο. Βγάλτε τα μπικουτί απαλά, χωρίς να τα τραβάτε, προσπαθώντας να διατηρήσετε το σχήμα του τυλίγματος. Αν θέλετε πολύ απαλό αποτέλεσμα τα αφήνετε να «ξετυλιχτούν» . Εφαρμόστε 2η φορά φιξάρισμα. Τηρείστε τον προτεινόμενο χρόνο. Ξεβγάλετε πολύ καλά. Τυλίξτε τα μαλλιά με πετσέτα. Εφαρμόστε leave in spray για σγουρά μαλλιά.