brunettes

BRUNETTES

Ποια κατηγορία ανθρώπων, έχουν τα πιο ωραία καστανά μαλλιά? Τα παιδιά. Διότι τα μαλλιά τους, λάμπουν, είναι πολυδιάστατα (από τα ξανοίγματα τα οποία προκαλούν ο ήλιος, η θάλασσα, το χλώριο), και αναδεικνύουν ένα φυσικό τέλειο αποτέλεσμα μίας ανύπαρκτης τεχνικής.

Ας δούμε όμως τι γίνετε στον ενήλικο κόσμο:

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όλο και περισσότερες celebrities εμφανίζονται με καστανά μαλλιά, αντί για ξανθά. Είναι αναμενόμενο, διότι το καστανό κολακεύει. Η μόδα εξελίσσεται και την τελευταία δεκαετία τα καστανά έχουν απαιτήσεις, ζητώντας πλούσια χρώματα, βαθιά σοκολατένια, ματ ψυχρές αποχρώσεις, καστανά με διακυμάνσεις και τεχνικές.

Η δύναμη του καστανού χρώματος στο κομμωτήριο είναι πολύ μεγάλη.

Η Πελάτισσα ονειρεύεται:

Πλούσιο χρώμα – Πολυδιάστατο - Κλασικό αλλά δυναμικό - Να είναι μοναδική.

Ένα μεγάλο λάθος που έκανα, όταν άρχισα να εξοικειώνομαι με τις τεχνικές, είναι ότι έκανα τεχνικές σε όλες τις πελάτισσες, αρκετά περίπλοκες και χρησιμοποιώντας και έντονες αποχρώσεις. Φυσικά έχασα κάποιες πελάτισσες, οι οποίες δεν «άντεχαν» κάτι τόσο ιδιαίτερο και ξένο γι’ αυτές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βάφουμε με στόχο να αναδείξουμε την πελάτισσα και να την κάνουμε χαρούμενη. Θα πρέπει φεύγοντας από το κομμωτήριο να σκέφτεται «μου αρέσουν τα μαλλιά μου».

Ολοκληρώνουμε την διάγνωση, κάνουμε την πρόταση μας και συμφωνούμε με τον πελάτη.

Κάθε φορά που θέλουμε να δημιουργήσουμε μία φόρμουλα μονολογούμε την διαδικασία τρόπου σκέψης δημιουργίας φόρμουλας. Όσο πιο απλά σκεφτόμαστε, τόσο καλυτέρα αποτελέσματα θα έχουμε.

Σωστή σκέψη για τη δημιουργία φόρμουλας

  1. Διάγνωση.
  2. Ποιο ύψος τόνου έχουμε στη φυσική βάση .
  3. Σε ποιο ύψος τόνου θέλω να φτάσω.
  4. Λευκά μαλλιά.
  5. Επιλογή προϊόντος.
  6. Πόσα volume οξυζενέ χρειάζομαι.
  7. Ποια απόχρωση έχω και που θέλω να πάω .
  8. Δημιουργία φόρμουλας ρίζας.
  9. Εξισορρόπηση στα μήκη άκρες.

Όταν αναφερόμαστε σε καστανά μαλλιά, αναφερόμαστε από την βάση του 3 έως και την βάση του 6.

Από τη βάση 7 έως 10 ( ξανθά μαλλιά) χάνουμε τον σκούρο καστανό κορεσμό του χρώματος και αναφερόμαστε σε μπεζ αποχρώσεις. Το καστανό έχει την μοναδική ιδιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα χρώματα να κινείται σε όλα τα χρωματικά τμήματα στο κέντρο του κύκλου.

ΧΡΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ

Η σωστή επιλογή τόνου και απόχρωσης, έχουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη δημιουργία ενός look. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να επιλέξουμε τον χρωματότυπο της πελάτισσας.

ΨΥΧΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

ΚΑΣΤΑΝΟ/ΒΙΟΛΕ

ΚΑΣΤΑΝΟ/ΜΠΛΕ

ΚΑΣΤΑΝΟ/ΠΡΑΣΙΝΟ

ΖΕΣΤΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

ΚΑΣΤΑΝΟ/ΧΡΥΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΟ/ΧΑΛΚΙΝΟ

ΚΑΣΤΑΝΟ/ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν ξεχνάμε ότι στο ύψος του3 & 4 δεν έχουμε πολλές επιλογές, διότι είναι πολύ σκούρες βάσεις. Στο ύψος του 5 και του 6 έχουμε αρκετές αποχρώσεις.

Πολύ απλά σκεφτόμαστε την απόχρωση στόχου που θα συναντήσουμε , την ανακατεύουμε στο μυαλό μας με την απόχρωση που διαλέξαμε , και θα καταλάβουμε, τι απόχρωση θα δημιουργήσουμε.

Π.χ. Εάν έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε ένα καστανό στο ύψος του 6, κοιτάμε τον πίνακα και βλέπουμε ότι θα συναντήσουμε στο ύψος στόχου(6) χάλκινα στοιχεία με ίχνη κόκκινου. Αν εφαρμόσω ένα 6 χρυσό τι θα συμβεί?Το κίτρινο με το κόκκινο θα δημιουργήσει πορτοκαλί, έχω ήδη πορτοκαλί άρα θα δημιουργήσω ένα καστανό που θα χαλκινίζει.

Εάν γνωρίζω πως λειτουργεί ο χρωματικός κύκλος τότε τα ζεστά καστανά χρώματα είναι μία εύκολη και εφικτή κατηγορία.

Όταν θέλουμε μία ψυχρή απόχρωση θα πρέπει να ανεβάζουμε το ύψος τόνου του στόχου κατά ½ ή 1 τόνο πιο ψηλά από τον στόχο. Είναι καλύτερα το αποτέλεσμα να είναι πιο ανοικτόχρωμο και να πρέπει να το σκουρίνουμε λίγο με χρωμογαλάκτωμα, παρά πιο σκούρο, διότι υπάρχει περίπτωση η πελάτισσα να θέλει ένα 6 ψυχρό και στα μάτια της να δείχνει 5. Θα νιώσει «μελαχρινή».

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Πιο ζεστές αποχρώσεις από το επιθυμητό αποτέλεσμα:

Εάν το αποτέλεσμα που δημιουργήσαμε είναι πιο ζεστό από το επιθυμητό θα πρέπει να προσθέσουμε την επόμενη φορά στην φόρμουλα περισσότερο διορθωτή βάσης. Την ημέρα της βαφής μπορούμε να κάνουμε ένα χρωμογαλάκτωμα με μπλε χρωστικά και να προσθέσουμε και πράσινα, ώστε να εξασφαλίσουμε σίγουρα ένα ψυχρό αποτέλεσμα. Όσο πιο σκούρα η βάση, τόσο πιο μεγάλη πρέπει να είναι η ποσότητα του διορθωτή.

Ξεθωριασμένο χρώμα σε μήκη και άκρες από το χρώμα της ρίζας:

Αρχικά θα πρέπει η πελάτισσα να περιποιείται τα μαλλιά της με την κατάλληλη σειρά περιποίησης και αν κάνει πρέσα μόνη της στο σπίτι θα πρέπει να χρησιμοποιεί θερμοπροστατευτικό.

Εμείς θα πρέπει να της εξισορροπούμε το χρώμα την ημέρα της βαφής με χρωμογαλάκτωμα. Αν παρόλα αυτά συνεχίζουμε να έχουμε ξεθώριασμα, κάνουμε ένα ενισχυτικό ρεφλέ στις 15 ημέρες.

Ως πιο επιλογή αποτελεσματική λύση, μπορούμε να κάνουμε ένα ψυχρό boosting χρώματος.

Εάν έχουμε έντονα ξεθωριασμένα μαλλιά ή παλιές ανταύγειες, ή ξανθά μαλλιά και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο, βαθύ με διάρκεια καστανό τότε θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσουμε στάρωμα.

Δεν παραμελούμε ποτέ να τηρήσουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης υπηρεσίας βαφείου.

Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ιδιαίτερες αποχρώσεις του καφέ.