Christy Vlachou

Η εκπαίδευση είναι δική μου ευθύνη.

Η επιλογή δική σας.


ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί όμως έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Σίγουρα όλοι έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες του κομμωτηρίου αλλά ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και θέλουμε να απολαύσουμε την υπηρεσία που ζητάμε με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό κόστος.


ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ

Αλλά η κάθε ηλικία έχει διαφορετική δυναμική!!!

Τι αναζητούν όλες οι πελάτισσες μας? Να δείχνουν νεότερες και ομορφότερες.
Αυτό από μόνο του μας δίνει μία θέση ισχύος, όπου μπορούμε να αναδείξουμε τον επαγγελματισμό μας, το ταλέντο μας και τη καλλιτεχνική μας φύση.


Θα δανειστώ ένα απόφθεγμα από τον μεγάλο PABLO PICASSO

Μάθετε τους κανόνες σαν επαγγελματίες ώστε να τους «σπάσετε σαν καλλιτέχνες».


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ COLORIST

Για να μάθουμε να τρέχουμε, πρέπει πρώτα να μάθουμε να περπατάμε σωστά και ισορροπημένα. Στο επάγγελμα της κομμωτικής, ισχύει ακριβώς το ίδιο. Αναφερόμενη στο βαφείο, θα πρέπει να μάθουμε τους κανόνες, που αφορούν τα χρώματα, τις χημικές οικογένειες και τις δυνατότητες τους, ώστε να μπορούμε με ασφάλεια να δημιουργούμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είναι τα θεμέλια μίας επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Αν γνωρίζουμε απόλυτα τις βάσεις της δουλειά μας, μπορούμε να εξελιχθούμε όπως ονειρευόμαστε.


OMBRE / BALAYAGE

Μεγάλη προσέλευση στα κομμωτήρια τα τελευταία χρόνια, πελάτισσες με την επιθυμία να αποκτήσουν μαλλιά με τεχνική ombre ή balayage ή και τον συνδυασμό τους. Καταιγισμός από φωτογραφίες στο facebook και στο Instagram από αντίστοιχες τεχνικές. Είναι όμως τόσο απλό όσο φαίνεται? Φυσικά όχι. Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε τα δεδομένα, τους τρόπους και τις λεπτομέρειες για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.


Η «Δύναμη» των χρωμάτων

Τα χρώματα είναι μία κωδικοποίηση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος για να διακρίνει τα μήκη κύματος του φωτός που αντιλαμβανόμαστε στο αισθητήριο όργανο της όρασης. Για την περιγραφή και χρήση των χρωμάτων έχουν αναπτυχθεί διάφορες προσεγγίσεις περιγραφής τους, τα χρωματικά μοντέλα. Αποτελούνται από τον συνδυασμό κάποιων λίγων χρωμάτων, των βασικών του κάθε μοντέλου. Έτσι προσεγγίζουν αρκετά την εικόνα που βλέπουμε, με διαφορετική ακρίβεια το καθένα. Τα χρώματα αυτά και οι μέθοδοι διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο. Στην κομμωτική χρησιμοποιούμε το ίδιο χρωματικό μοντέλο με τους ζωγράφους.


SUN CARE

Τα μαλλιά μας είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα του lifestyle μας. Τα ωραία μαλλιά μας βοηθούν πολύ στην προσωπική μας αυτοπεποίθηση. Μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα και μας ομορφαίνουν. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα με αντηλιακή προστασία. Στην Παγκόσμια αγορά υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα . ερευνήστε και επιλέξετε αυτά που σας προσφέρουν την μέγιστη προστασία, χωρίς Πάραμπεν, σιλικόνη, παράγωγα πετρελαίου, φαλάτες και άλλα βλαβερά χημικά συστατικά.


AFTER SUMMER

WE LOVE SUMMER, τα μαλλιά μας όμως όχι!!!!

Θάλασσα, κολύμπι, ήλιος, πισίνα, μαύρισμα….. Το καλοκαίρι είναι τέλειο για εμάς αλλά καταστροφικό για τα μαλλιά μας. Ακτινοβολία, αλάτι, χλώριο, είναι μερικοί παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας. Αν δεν τα έχουμε περιποιηθεί και προστατέψει αρκετά, επιστρέφουμε με μαλλιά αφυδατωμένα, άγρια, θαμπά, έχοντας χάσει την ένταση του χρώματος τους . Συνήθως χρειάζονται φρεσκάρισμα στο κούρεμα ή εμείς έχουμε διάθεση για αλλαγή και σχεδόν πάντα έχουν αποκτήσει και ψαλίδα.


THE POWER OF COLOR

Η ψυχολογική ερμηνεία των χρωμάτων.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η θεραπεία που σας υπόσχεται μεταμόρφωση μαλλιών!!!

Η ημέρα του γάμου, ίσως είναι η πιο σημαντική παρουσίαση μιας γυναίκας. Θέλει και ονειρεύεται, όλα να είναι τέλεια. Ασχολείται για μήνες με ότι αφορά την εμφάνιση της και τις λεπτομέρειες της διακόσμησης. Αποφασίζει για το νυφικό της και για το χτένισμα της, αρκετό καιρό πριν. Συνήθως είναι σε μία διαδικασία να μακρύνει τα μαλλιά της από την προηγούμενη χρονιά, αλλά συνήθως δεν γνωρίζει πόσο καιρό χρειάζεται για να προσφέρει στα μαλλιά της μία ολοκληρωμένη θεραπεία.


EPURA

Η σειρά περιποίησης που υπόσχεται μεταμόρφωση μαλλιών!!!

Η βασική έννοια της νέας σειράς προϊόντων Vitality’s είναι η αγνότητα. Η Νέα σειρά χαρίζει ζωτικότητα στο δέρμα και στα μαλλιά. Νέα σύνθεση με αγνά συστατικά, σε ένα προϊόν που σέβεται τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον, που παρασκευάστηκε από φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων των Άλπεων. ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ > αμόλυντο, διαυγές, απλό, καθαρό, υγιές, ξεκάθαρο, φρέσκο.


CURLS & WAVES

Ας ανακαλύψουμε τη δύναμη μίας κλασικής υπηρεσίας.

Τα κυματιστά μαλλιά έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Μαλλιά με κίνηση, ιδιαίτερα μοναδικά, τέλεια προσαρμοσμένα σε κάθε πρόσωπο. Μετά από την πολυετή τους απουσία επιστρέφουν δυναμικά, εμφανιζόμενα παντού: fashion weeks, runways, περιοδικά, social media. Ας φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας, με στόχο μπούκλες με άψογη φόρμα, αλλά και μαλλιά σε άριστη κατάσταση, υγιή και λαμπερά.


ΜΟΝΙΜΗ ΙΣΙΩΤΙΚΗ

Για μαλλιά ίσια, με μεταξένια υφή

Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου κάθε φορά που λούζεσαι, τότε σίγουρα θα έχεις ευχηθεί να υπήρχε αυτό το μαγικό ραβδάκι που όταν άγγιζε ενώ ήταν ακόμη σπαστά ή φριζαρισμένα, θα τα έκανε ίσια και απαλά με μία κίνηση και το βασικότερο χωρίς να χρειαστεί να τα επιβαρύνεις συνέχεια με εργαλεία θερμότητας...Μαγικά ραβδάκια, όμως, δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ειδικοί που έχουν πάντοτε τον τρόπο να βρουν λύση στο πρόβλημά σου. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΙΣΙΩΤΙΚΗΣ.


KERATIN KONTROL

Αλήθειες και μύθοι.

Μεγάλη τάση στα κομμωτήρια τα τελευταία χρόνια. Ακούγονται πολλά, διαφημίζονται περισσότερα, και οι τιμές ποικίλουν από οικονομικές έως εξωφρενικά χαμηλές. Γιατί όμως συμβαίνουν αυτά? Η προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση του καταναλωτή διότι του πουλάμε μία «θεραπεία» η οποία τελικά είναι θεραπεία ή είναι μία απόλυτα τεχνική εργασία. Τι αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν κομμωτές όταν ακούμε ότι υπάρχει μία θεραπεία η οποία έχει την ικανότητα να ισιώσει τα μαλλιά?


Η κάθε πελάτισσα είναι μοναδική!!!

Οι πελάτες μας δεν ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία, για’ αυτό το λόγω θα πρέπει να μπορούμε να ελιχθούμε ανάλογα έτσι ώστε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και ο πελάτης να είναι ευχαριστημένος.


DIRECT ΠΡΟΙΟΝ – DIRECT ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Αν θέλετε να αλλάζετε , συχνά αποχρώσεις βελτιώνοντας την ποιότητα και την δομή των μαλλιών σας, χρησιμοποιείστε, χρωμομάσκες.


Η διαχρονική αξία του Καστανού

Όλο και περισσότερες celebrities εμφανίζονται με καστανά μαλλιά, αντί για ξανθά. Είναι φυσικό, αφού το καστανό κολακεύει. Η μόδα εξελίσσεται και την τελευταία δεκαετία τα καστανά έχουν απαιτήσεις, ζητώντας πλούσια χρώματα, βαθιά σοκολατένια, ματ ψυχρές αποχρώσεις, καστανά με διακυμάνσεις και τεχνικές.


SET THE WORLD ON FIRE

Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα επηρεάζει την διάθεσή μας, αποκαλύπτει μέρος του χαρακτήρα μας που πηγάζει από το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας? Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα?


ΛΕΥΚΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η γοητεία του κλασικού

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λευκών και γκρι μαλλιών? Τα λευκά μαλλιά είναι τα μαλλιά, τα οποία δεν έχουν μελανοκύτταρα. Γκρι μαλλιά δεν υπάρχουν. Γκρι είναι το οπτικό αποτέλεσμα που βλέπουμε, από τον συνδυασμό του φυσικού χρώματος μαζί με λευκές τρίχες. Όσο πιο αυξημένο είναι το ποσοστό των λευκών μαλλιών τόσο πιο γκρι/ασημί φαίνεται το χρώμα. Όταν το ποσοστό φτάσει το 100% τότε έχουμε λευκά μαλλιά.


THE POWER OF RED

Το κόκκινο χρώμα έχει γίνει high trend τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν σήμερα μια κόκκινη απόχρωση βαφής. Πρόκειται για ένα χρώμα που είναι πολύ εντυπωσιακό, αλλά χρειάζεται περιποίηση για να παραμείνει ζωντανό και έντονο. Αν λοιπόν σκοπεύετε να δοκιμάσετε μια κόκκινη απόχρωση, τότε πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δείτε αν σας ταιριάζει και ποια ή ποιες, είναι οι ιδανικές αποχρώσεις για εσάς. Η γκάμα είναι μεγάλη: κόκκινο/βιολέ, κόκκινο, κόκκινο/πορτοκαλί, πορτοκαλί.


GINGER HAIR

Οι κοκκινομάλλες και οι κοκκινομάλληδές ποτέ δεν περνούν απαρατήρητοι. Τα φυσικά πορτοκαλοκόκκινα μαλλιά, το ανοιχτόχρωμο δέρμα, οι διακριτικές και σέξι φακίδες σε πρόσωπο και ώμους, τα πράσινα ή γαλάζια μάτια, αποτελούν συνδυασμό σπάνιο και αξιοπρόσεκτο!


ΛΕΥΚΟ / ΑΣΗΜΙ

Για όσους μπορούν…

Η υπηρεσία βαφής έχει στάδια, τα οποία πρέπει να προσφέρουμε στην πελάτισσα μας ΠΑΝΤΑ. Είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να της προσφέρουμε το αποτέλεσμα που θέλει έχοντας υγιή μαλλιά και διατηρώντας την λάμψη και την απόχρωση της. Η πελάτισσα είναι πάντα διατεθειμένη να πληρώσει μία υπηρεσία ότι πιστεύει ότι ΑΞΙΖΕΙ


Φωτογραφία: MICHALINOS LEFTERIS

Μακιγιάζ: MARY ROKKOU

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε περισσότερα: